Oletko sinä täyden kympin oppilas?

edlooper_10+10

Autokoulumme on mukana Suomen Autokoululiiton kokeilussa.

Ns. kymppimalli on vaihtoehtoinen kurssi henkilöautokortin (B) suorittamiseen, jossa oppilas suorittaa 10 teoria- ja 10 ajotuntia, jonka jälkeen hänellä on lupa suorittaa kuljettajantutkinto. Mikäli oppilaalla ei ole riittäviä edellytyksiä tutkintoon, on hänellä oikeus ostaa lisäopetusta kuten nykyisessäkin mallissa. Kokeilun ajatuksena onkin, selvittää kuinka pitkälle 10 +10 harjoittelu riittää. Joillekin se riittää, joillekin ei.
Vaikuttavana tekijänä on mm. oppilaan aiempi ajokokemus, oppimiskyky, motivaatio ja itsenäinen opiskelu. Tällä hetkellä normaali lain vaatima opetusmäärä on 19 teoria- ja 18 ajotuntia.

Opetuksessa hyödynnetään uutta digitaalista ajotavanseurantajärjestelmä EDlooperia, jonka avulla kuljettaja aktivoidaan kehittämään ajotapaansa myös ajokortin suorittamisen jälkeen.

Kokeiluun osallistuminen on vapaaehtoista oppilaille.  Osallistujamäärä on rajattu ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Trafi on myöntänyt kokeilulle jatkoaikaa 24.11.17 ja lupa on voimassa 30.6.18 saakka. Kokeiluun pääsyn vaatimuksena on, että opetus aloitetaan viim. 30.6.18 ja oppilas täyttää viim. 30.6.19 18 vuotta.

Teoriaopetus tapahtuu virtuaalisesti verkossa. Ennen kurssin aloitusta ilmoittaudu verkossa tai käy toimistollamme, niin saat kaiken tarvittavan materiaalin autokoulun aloittamiseen. Ajo-opetus tapahtuu pääsääntöisesti Lahdessa. Mikäli olet kiinnostunut, ota yhteys autokouluun, niin kerromme lisää.

Kurssin hinta on 990€, joka sisältää:

  • 10 h teoriaopetusta
  • 10 h ajo-opetusta (sis. pimeänajon ja rataopetuksen)
  • oppimateriaalin
  • auton käytön kerran ajokokeessa
  • toimistokulut
    + viranomaiskulut 191€. Mahdolliset lisäajotunnit veloitetaan erikseen, 50€/h.

Kokeiluun osallistuvat voivat suorittaa myös harjoitteluvaiheen itseopiskeluna. Opiskeluun kuuluu väh. 5 tehtävää ja 5 harjoitusta. Opettaja seuraa, analysoi, kommentoi ja hyväksyy tehtävät suoritetuksi. Jakson päätteeksi saa suorituksista todistuksen. Kurssin hinta on 95€ (sis. Edlooper-lukijan, jonka oppilas saa omakseen). Halutessaan oppilas voi käydä harjoitteluvaiheen myös perinteisesti autokoulussa.